Nieuw bij de wiki van PAS? Vraag dan eerst een account aan via webmaster (a) pasnederland.nl

In het kort

Je kunt de openbare teksten in deze wiki lezen zonder in te loggen. Wil je teksten aanpassen, dan moet je eerst inloggen. Maak hiervoor een account aan, als je dat nog niet hebt.

Bewerken

Bovenaan iedere pagina zie je de tabbladen “lezen” en “bewerken”. Je kunt een bestaande tekst in deze wiki aanpassen door te klikken op “Bewerken”. Je kunt vervolgens de tekst aanvullen of aanpassen. Om een kopje te maken of opmaak toe te voegen, kun je eerst een stukje tekst selecteren. Als je vervolgens op één van de knopjes (zoals B, I, U) op de werkbalk klikt, wordt de functie van dat knopje toegepast op de geselecteerde tekst. Je ziet dat de opmaak niet direct verandert, maar dat er bepaalde tekens worden toegevoegd aan je tekst. Klik als je klaar bent op “Voorbeeld” onderaan, om te zien hoe je tekst geworden is. Je tekst wordt opgeslagen als je op “Opslaan” klikt.

Een nieuwe pagina maken

We hebben op de hoofdpagina een indeling gemaakt met hoofdrubrieken. Sommige rubrieken zijn nog niet aangemaakt, je ziet dat de links een andere kleur hebben en met een stippellijn onderstreept zijn. Klik op zo'n link en vervolgens op “Aanmaken” om de pagina aan te maken. Als je een pagina wilt maken waar nog geen link naar is, kun je eerst die link aanmaken met het knopje “Interne Link (L)”. Vervolgens klik je op de link waardoor je op de niet-bestaande pagina komt. Klik vervolgens op “Aanmaken” om de pagina aan te maken.

Handleiding

Een uitgebreide Nederlandstalige handleiding is beschikbaar op de website van Dokuwiki. Er is ook een aparte pagina waarop alles wordt uitgelegd over de opmaakregels.

Afdrukken/exporteren
QR Code
QR Code wiki:beheer:korte_handleiding (generated for current page)