Nieuw bij de wiki van PAS? Vraag dan eerst een account aan via webmaster (a) pasnederland.nl

Sensorische integratietherapie (of sensomotorische integratietherapie)

Hoewel er onder volwassenen vraag is naar SI-therapie, lijkt dit momenteel overwegend aan kinderen gegeven te worden. Er zijn (door de schrijver van deze tekst) maar weinig bronnen gevonden over SI-stoornissen en SI-therapie bij volwassenen. Hieronder vindt u er enkele.

Een informatieve site over SI-stoornissen en ASS, geschreven door een ervaringsdeskundige die beide heeft, is deze: Autisme en sensomotorische integratie. Zij schrijft daarin ook over haar eigen SI-behandeling, die ze sinds enkele jaren (als volwassene dus) volgt.

In 2012/2013 schreef Lien Dierickx de scriptie "HET POTENTIEEL VAN DE GRIJZE MASSA - Sensorische integratietherapie voor ouderen" voor het behalen van het bachelordiploma sociale readaptatiewetenschappen in België. Daarin beschrijft ze onder meer: (theorie over) sensorische integratie en sensorische integratiestoornis, sensorische integratietherapie, neurologische plasticiteit, sensorische integratiestoornis bij ouderen, sensorische integratietherapie voor ouderen.
Dit gaat niet over ASS, maar geeft wel inzicht in SI-therapie, neuroplasticiteit en dergelijke.

Afdrukken/exporteren
QR Code
QR Code integrale_dossiers:zorg:behandelvormen:lichaamsgericht:si (generated for current page)